O nama

 

Restoran “Dinara” otvoren je 1984. godine. Vlasništvo je porodice Tutuš, poreklom iz Civljana  izmedu Kijeva i Vrlike, podno planine Dinare.

Po posljednjem popisu stanovništva iz 2001. godine, opština Civljane imala je 137 stanovnika, raspoređenih u 2 naselja:
Cetina - 123
Civljane - 14

Civljane su opština u Hrvatskoj, smeštena u Dalmatinskoj Zagori. Administrativno pripada Šibensko-Kninskoj županiji.
 

U prelepom vrličkom krajoliku smestila se opština CIVLJANE koju sačinjavaju istoimeno naselje te naselje CETINA. Opstanak u ovom kraju nikada nije bio lak. Ovisio je o teškoj borbi za život te oplemenjivanju zemlje koja je prehranjivala brojno stanovništvo.

Najstariji tragovi života ljudi u čitavom kraju posežu iz starog kamenog doba (oko 30.000 godine pre Hrista). Nedaleko od izvora Cetine u Gospodskoj pećini severno od zaseoka Milaši, pronađeni su ostaci keramičke posude i koštano šilo. Izvor vode i zaštićeno stanište (pećina) oduvek su privlačili ljude u najstarijem razdoblju pre pisane istorije. Tako su se tokom istorije na ovim prostorima izmenjivali  brojni osvajači.

 

Najcitiraniji opis izvora Cetine i njegovih stanovnika dao je italijanski biolog i putopisac Alberto Fortis u svom delu Put po Dalmaciji objavljen 1774.godine. Pisca su posebno zanimale narodne tvorevine i običaji. Uz ostalo objavio je izvorni tekst Hasanaginice i preveo delo na italijanski jezik.

Povodom akcije " Za zeleni Beograd "

dodeljuje se

Z A H V A L N I C A

Najlepša zelena površina ugostiteljskog objekta

II NAGRADA

Restoran " Dinara " - Opština Zemun - Batajnica

 

 

"

© 2010 Dinara restoran - Cortal             Designed by Templates Perfect